Novosti

Osim što su se na projektu „Ojačajmo civilno društvo“ jačali kapaciteti zaposlenika OCD-a s područja 7 županija, jačali su se kapaciteti CIRA-e kao prijavitelja. CIRA-i je bilo potrebno jačanje kapaciteta u području upravljanja financijama i prikupljanja sredstava s obzirom na činjenicu da je financijska održivost jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo u svom radu.

Tijekom provedbe projekta „Ojačajmo civilno društvo“ održano je pet dvodnevnih online edukacija za neposredan rad u području socijalnog uključivanja i jačanja radnih potencijala za zaposlenike OCD-a s područja 7 županija – Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Šibensko-kninska županija).

Zadnjih mjeseci na projektu „Ojačajmo civilno društvo“ provodili smo anketiranje osoba s intelektualnim teškoćama na temu njihovih potreba u kriznim situacijama.

U sklopu aktivnosti na projektu „Ojačajmo civilno društvo“ izrađen je digitalni interaktivni priručnik za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u procesu uključivanja na tržište rada.

Pomoću digitalnog interktivnog priručnika pružit ćemo jedinstvenu podršku osobama s intelektualnim teškoćama u pripremi za proces uključivanja na tržište rada. Na jednom mjestu se mogu naći zanimljive i poučne poveznice putem kojih se mogu saznati informacije o tome kako izraditi životopis i motivacijsko pismo, kako se ponašati na  razgovoru za posao i druge slične informacije koje su potrebne kako bi se osoba pripremila za proces uključivanja na tržište rada.

 

Digitalni interaktivni priručnik se nalazi na sljedećem linku: https://cira.hr/hr/za-korisnike/digitalni-interaktivni-prirucnik

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za inkluzivne radne aktivnosti.

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Centra za inkluzivne radne aktivnosti i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U ponedjeljak 24. srpnja 2023. u 11 sati u prostorijama Centra za inkluzivne radne aktivnosti održana je završna konferencija projekta „Ojačajmo civilno društvo“ koji se provodio u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus.

Projektom „Ojačajmo Civilno Društvo“ su se jačali kapaciteti zaposlenika OCD-a u 7 županija za neposredan rad u području socijalnog uključivanja i jačanja radnih potencijala osoba s intelektualnim teškoćama. Na području Grada Zagreba mapirale su se potrebe osoba s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama te su se objavom dobivenih rezultata jačali kapaciteti zaposlenika OCD-a za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe osoba s intelekutalnim teškoćama u budućim kriznim situacijama. CIRA je izobrazbom svojih zaposlenika u području prikupljanja sredstava i financijskom upravljanju, kao i izradom digitalnog alata za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u procesu uključivanja na tržište rada jačala svoje kapacitete za rad s krajnim korisnicima OIT.

Ukupna vrijednosti  projekta je 42.903,26 €/ 323.254,58 HRK, a bespovratna sredstva osigurana su sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ovim putem Vas pozivamo na završnu konferenciju na kojoj ćemo predstaviti ostvarene ciljeve, aktivnosti i rezultate projekta.

Konferencija će se održati

dana 24. srpnja 2023. godine

s početkom u 11:00 sati

u prostorijama Centra za inkluzivne radne aktivnosti, u Zagrebu, Bleiweisova 15.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr
Završetkom  ciklusa edukacija ojačani su kapacitete organizacija civilnog društva s područja 7 županija (Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Bordskoposavska, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska) za neposredan rad u području socijalnog uključivanja i jačanja radnih potencijala osoba s intelektualnim teškoćama. U nastavku možete pronaći radne materijale.

Želite li postati naš partner?
Provjerite pogodnosti
 

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati putem ovog obrazca:

Karta

Naši podatci

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA)
Sjedište: Bleiweisova 15, Zagreb

Tel. 01/561-99-11, Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 08:00 h – 16:00 h

www.cira.hr e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 76699990208 IBAN HR5223600001101895378 Zagrebačka banka d.d. Zagreb 

  • Slavenka Martinović, prof. Predsjednica
  • Josipa Nikolić, Voditeljica programa i projekata
  • Gordana Kovačević, dipl.oec. Voditeljica računovodstva