Novosti

Zadnjih mjeseci na projektu „Ojačajmo civilno društvo“ provodili smo anketiranje osoba s intelektualnim teškoćama na temu njihovih potreba u kriznim situacijama.

Najveći broj ispitanika je bio u rasponu od 24 do 50 godina. 67% ispitanika je navelo kako su članovi neke udruge te kako im se sviđa ono što udruga čiji su član radi. Na pitanje koje su usluge koristili za vrijeme pandemije odgovori su bili sljedeći: podrška radnog asistenta, usluge organiziranog stanovanja, te usluge radnog centra. Ispitanici su naveli kako su sve usluge koje su koristili tijekom pandemije bile dostupne u jednakom opsegu kao i prije pandemije u velikom broju slučajeva, te navode kako je podrška udruge bila na jednakom nivou kao i prije pandemije. Osim pozitivnih stavova vezanih za pružanje usluga ispitanici su imali priliku izjasniti se o tome što je moglo biti bolje i da li im je nešto nedostajalo. Najviše odgovora se odnosilo na to da im je nedostajala podrška prilikom traženja posla, nedostajao im je posao u periodu u kojem nisu mogli raditi, te im je nedostajalo druženje s prijateljima.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za inkluzivne radne aktivnosti.

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Centra za inkluzivne radne aktivnosti i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Želite li postati naš partner?
Provjerite pogodnosti
 

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati putem ovog obrazca:

Karta

Naši podatci

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA)
Sjedište: Bleiweisova 15, Zagreb

Tel. 01/561-99-11, Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 08:00 h – 16:00 h

www.cira.hr e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 76699990208 IBAN HR5223600001101895378 Zagrebačka banka d.d. Zagreb 

  • Slavenka Martinović, prof. Predsjednica
  • Josipa Nikolić, Voditeljica programa i projekata
  • Gordana Kovačević, dipl.oec. Voditeljica računovodstva