FAQ

Tko su korisnici?

Korisnici su osobe s intelektualnim teškoćama koje su korisnici programa radnih aktivnosti uz podršku Centra za inkluzivne radne aktivnosti.

Kakve teškoće imaju osobe s intelektualnim teškoćama, naši korisnici?

Usmjereni smo na ono što osobe s teškoćama mogu i žele raditi, a ne na njihove teškoće. Sve osobe kojima pružamo podršku imaju intelektualne teškoće u rasponu od blagih do značajnijih. Međutim sve one uspješno žive i funkcioniraju u zajednici i nose se sa svojim problemima kao i svi ostali građani, pa tako uz podršku radnog asistenta uspješno funkcioniraju i u radnom procesu.

Tko je radni asistent?

Naši radni asistenti obučene su osobe koje treniraju osobe s intelektualnim teškoćama za izvođenje radnih zadataka, pružaju im podršku u radnom procesu i pomažu graditi odnose s njihovim kolegama. Radni asistenti angažirani su od strane Centra za inkluzivne radne aktivnosti i oni odgovaraju za kvalitetu i pravovremenost izvršenja radnih zadataka korisnika.

Da li tvrtka plaća trošak radnog asistenta?

Ne. Usluge radnog asistenta za poslodavca su besplatne.

Kako će se osobe s intelektualnim teškoćama uklopiti u moj tim?

Stručna procjena motivacije, radnih sposobnosti i osobnosti koju provode naši stručnjaci osigurava preduvjete za kvalitetnu integraciju korisnika u postojeći tim poslodavca.

Kako će na njih reagirati moji zaposlenici?

Iskustva su pokazala da čak i zaposlenici koji nikada nisu imali doticaja s osobom s intelektualnim teškoćama uz pomoć našeg radnog asistenta u vrlo kratkom vremenu upoznaju i prihvate osobu s intelektualnim teškoćama kao ravnopravnog kolegu te mu svojim pozitivnim odnosom pomažu u kvalitetnijem integriranju u postojeći tim.

Kako će uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama utjecati na radnu atmosferu u mojoj tvrtki?

Naše je iskustvo da uključivanje osobe s intelektualnim teškoćama nakon početne faze uhodavanja i međusobnog upoznavanja osobe, radnog asistenta i radnika poslodavca dovodi do vrlo dobrih međusobnih odnosa i kvalitetne suradnje.
Važno je reći da osobe s intelektualnim teškoćama koje rijetko imaju priliku za radom prilikom dolaska na posao izražavaju visoki elan, motivaciju i dobro raspoloženje. Prema navodima poslodavaca, prisutnost te dodatne pozitivne energije vrlo povoljno utječe na kvalitetu radne klime i međuljudskih odnosa postojećih radnika što se pak pozitivno odražava i na opću produktivnost poslovnog procesa.

Tko može biti naš partner?

Trgovačka društva i druge pravne osobe, državna i lokalna administracija, uključujući i fizičke osobe koje samostalno obavljaju neku djelatnost.

Želite li postati naš partner?
Provjerite pogodnosti
 

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati putem ovog obrazca:

Karta

Naši podatci

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA)
Sjedište: Bleiweisova 15, Zagreb

Tel. 01/561-99-11, Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 09:00 h – 17:00 h

www.cira.hr e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 76699990208 IBAN HR5223600001101895378 Zagrebačka banka d.d. Zagreb 

  • Slavenka Martinović, prof. Predsjednica
  • Marta Jalšovec, mag.polit.soc Voditeljica programa i projekata
  • Gordana Kovačević, dipl.oec. Voditeljica računovodstva